Афганці і чорнобильці не залишили наміру розігнати Раду

Вівторок, 4 жовтня 2011, 16:36

Меморандум по врегулюванню питань соціального захисту, підписаний Кабінетом міністрів із представниками афганських і чорнобильських організацій, не скасовує проведення Форуму громадських організацій у Києві 14 жовтня.

Про це в інтерв'ю кореспондентові "Острів" повідомив заступник голови ВОО "Ніхто крім нас" у Донецькій області Анатолій Косенко.

За його словами, меморандум, підписаний двома керівниками всеукраїнських громадських організацій "Союз Чорнобиль України" і "Союз ветеранів Афганістану", не має абсолютної підтримки як з боку чорнобильців, так і афганців.

"Наша організація вважає такий крок не зовсім правильним. На форум 14 жовтня ми запрошуємо представників усіх громадських організацій, які існують в Україні, що бачать несправедливість, щоб разом виробити спільний план дій. 

"....." Ми не можемо взяти на себе відповідальність говорити від імені всіх афганців, як зробив це Червонописький або Андрєєв", - відзначив Косенко.

Крім того, Косенко також стверджує, що скасування законопроекту № 9127 також не стане приводом до рішення про скасування проведення Форуму.

"Якщо вони повернуть усе на свої місця, скасують свій законопроект, 14 числа ми це обговоримо і ухвалимо спільне рішення. Так чи інакше, питань залишається дуже багато. Ми потенційно дуже сильна країна, з розвиненою інфраструктурою й освіченими людьми, чому ми живемо в убогості? Ці питання є, і ми будемо їх ставити, зручні вони для влади чи ні", підкреслив він.

14 жовтня ВОО "Ніхто крім нас" збирає Форум громадських організацій. На порядку денному Форуму - два питання: про недовіру Верховній Раді і висування вимог її розпуску, і друге – про проведення Всеукраїнської акції громадського опору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування