Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" кажуть, що виборцям нова система сподобається

Вівторок, 4 жовтня 2011, 21:22

Розроблений президентом Віктором Януковичем закон про вибори відповідає вимозі виборців самим обирати депутатів.

Про це заявив глава парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, повідомляє прес-служба партії.
 
"У нас є два варіанти: існуючий закон про вибори, щодо якого, до речі, багатьма міжнародними структурами був зроблений висновок про те, що за допомогою цього закону можна провести прозорі і чесні вибори. І в нас є вимога виборців, які говорять про те , що хотіли б особисто обирати депутата", - зазначив він.

"Тому ми повинні вибрати спосіб, яким виборець буде безпосередньо вибирати народного депутата - або через систему відкритих списків, або через систему мажоритарного голосування", - уточнив "регіонал".

"На сьогоднішній день більша частина депутатів схиляється до думки про введення змішаної системи: половина депутатського корпусу буде обиратися безпосередньо в мажоритарних округах, інша половина - за списками", - повідомив Єфремов.

За словами депутата, президентський законопроект буде розглянуто відразу ж після того, як Венеціанська комісія озвучить свій звіт щодо цього документа.

Він також не виключив варіанту, при якому Верховна Рада, знаючи про зміст звіту Венеціанської комісії щодо проекту закону про вибори народних депутатів, може з випередженням прийняти документ у першому читанні, щоб при підготовці проекту до другого читання врахувати всі зауваження Венеціанської комісії.

"Розроблений президентом законопроект дає відповідь на запитання виборців, які задавали його в період виборчої кампанії, - про можливість самим обирати народних депутатів", - підкреслив Єфремов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування