Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пшонки кажуть, що проблеми у телеканалу можуть бути через санітарів

Вівторок, 4 жовтня 2011, 23:22

Харківський телеканал АТН, який припинив мовлення, мав неврегульовані проблеми з СЕС міста.

Про це на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів повідомив заступник генпрокурора Віктор Занфіров.

"Спірні питання мають вирішуватися, згідно чинного законодавства, суб’єктами господарювання в судовому порядку", - заявив заступник генпрокурора.

Як зазначила прес-секретар президента Дарія Чепак, після звернення представників телеканалу АТН з відкритим листом до Януковича, він доручив Генпрокуратурі та уряду з’ясувати всі обставини справи.

Під час обговорення ситуації довкола каналу АТН виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар висловилася за необхідність ухвалення в Україні закону про прозорість медіа-власності та саморегуляцію ринку.

Учасники Міжвідомчої робочої групи вирішили на своєму наступному засіданні в листопаді повернутися до розгляду ситуації довкола телеканалу АТН, запросивши до участі представників цього каналу та міської влади Харкова.

Ще однією темою засідання, визначеною на минулій зустрічі, були інциденти, що сталися з журналістами у Печерському райсуді Києва під час розгляду справи Юлії Тимошенко.

Як повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров, 6-7 липня було зареєстровано два інциденти - по обох було відмовлено в порушенні кримінальної справи у зв’язку з відсутністю складу злочину.

"Більше звернень до МВС з цього питання не надходило і не реєструвалося", - сказав він.

Представник Міжнародної організації «Репортери без кордонів» в Україні Оксана Романюк зауважила, що є відкрите звернення журналістів щодо подій у Печерському суді столиці.

Представник МВС пообіцяв, що правоохоронці уважно вивчать це питання і на наступному засіданні Міжвідомчої групи дадуть на нього відповідь.

Прес-служба повідомляє, що "практично всі випадки порушення прав медіа, які були викладені у відкритих листах від НСЖУ та ІМІ до президента і передані йому головним редактором "Української правди" Оленою Притулою під час зустрічі з редакторами видань, були опрацьовані".

"По кожному з фактів зробили свої висновки відповідальні органи. Учасники засідання Міжвідомчої групи заслухали стислі звіти представників органів влади про проведену роботу та отримали зброшуровані матеріали з короткими підсумками розгляду звернень ЗМІ для подальшого опрацювання", - зазначається в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування