Тимошенко хочуть бачити у Страсбурзі – член ПАРЄ

Середа, 5 жовтня 2011, 09:45

Численні європейські політики переконані, що Юлія Тимошенко перебуває у в'язниці з політичних причин.

Як заявив член ПАРЄ Андрес Херкель в інтерв’ю BBC.ua, таку тезу єврочиновники підтримали, прийшовши на зустріч із донькою Тимошенко Євгенією Карр та заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирею у Страсбурзі.

Раніше сайт "Батьківщини" повідомив, що Карр і Немиря зустрілися з генеральним Секретарем Ради Європи Торбйорном Ягландом у вівторок, а в понеділок виступили на засіданні фракції Європейської народної партії у Парламентській асамблеї Ради Європи.

"Звісно, виступ пані Карр був більш емоційним, оскільки те, що відбувається, стосується її матері. На рівні досить досвідченої політичної риторики вона описали ситуацію і з Юлією Тимошенко, і того, що зараз відбувається в Україні. Її виступ викликав дуже схвальну реакцію", - розповів член ПАРЄ.

Херкель нагадав, що в червні на сесії ПАРЄ чекали саму Юлію Тимошенко, але вона не приїхала, тому що перебувала на підписці про невиїзд.

Аналогічно лідерку "Батьківщини" очікували послухати в Страсбурзі у жовтні, але цього теж не сталося, "бо вона сидить у в'язниці, і це питання залишається", сказав Херкель.

"Європейська народна партія, яка має зв’язки з партією Юлією Тимошенко, хоче побачити її тут – у Страсбурзі", - заявив він.

Член ПАРЄ також зазначив, що він та його колеги стурбовані політичною ситуацією в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування