Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров не зрозумів, для чого аграріїв "вивели на вулиці"

Середа, 5 жовтня 2011, 11:26

Прем’єр-міністра Микола Азаров заявляє, що уряд готовий шукати компроміс із аграріями, але на ультиматуми не зважатиме.

"Інтереси селян – це і наші інтереси. Уряд готовий шукати компроміси, але ультиматуми відкидає", - сказав він на засіданні уряду 5 жовтня.

Азаров наголосив, що "діалог повинен бути чесним з обох боків".

"Вчора під Кабміном кілька сотень аграріїв вимагали скасувати експортне мито на зерно. А напередодні я вже призначив нараду з цього питання з учасниками зернового ринку. То для чого було виводити людей на вулиці? Хіба це чесно й відповідально?", - сказав він.

Прем’єр зазначив, що на нараді з аграріями у вівторок уряд "почув селян".

"Я доручив створити групу робочу, яка протягом сьогоднішнього дня працює і доповість оптимальне рішення в конкретній ринковій ситуації, яка склалася", - сказав Азаров.

"Рішення, яке забезпечить такий баланс: не втратити доходи бюджету, зберегти рентабельність зернового виробництва і гарантувати продовольчу безпеку на наступний рік", - уточнив він

Азаров додав: "Посушлива осінь змушує замислитись про створення більших запасів, ніж планувалося... Впевнений, що ми оптимальне рішення знайдемо".

"Одночасно я доручив міністру аграрної політики, міністру економіки та міністру фінансів внести в уряд пропозиції щодо довготермінової продовольчої стратегії держави", - повідомив прем’єр.

"З одного боку, існує об’єктивна світова тенденція до подорожчання продовольства, з іншого боку – циклічна закономірність попиту й пропозиції, коливання цін на зерно і циклічність врожайних і неврожайних років… Все це треба врахувати в стратегії, головна мета якої – щоб Україна стала стабільним виробником продовольства для внутрішнього й зовнішнього ринків", - сказав він.

Азаров зазначив, що треба створити такі потужності зберігання продовольства, які "гарантовано компенсують циклічність сільгоспвиробництва".

"Ми здатні вирішити таку проблему", - запевнив прем’єр і навів перші приклади.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування