Євгенія Карр: Справа Тимошенко - попередження людям "не висовувався"

Середа, 5 жовтня 2011, 17:21

Євгенія Карр вважає, що "політична розправа" над її мамою Юлією Тимошенко спрямована на те, щоб упередити інших від опонування чинній владі.

Таку думку вона висловила в інтерв’ю кореспонденту УНІАН, текст якого розповсюдила прес-служба Тимошенко.

"Вже три місяці я з мамою в суді і спостерігаю за ходом цього процесу, за тим, як все фальсифікується, і розумію, що все це вирішується не в суді", - зазначила Євгенія Карр.

На запитання, чи не вважає вона Юлію Тимошенко заручницею вимог європейських політиків щодо якнайшвидшого підписання газового контракту з Росією в 2009 році, Карр сказала:

"Я не думаю, що вона (екс-прем’єр) страждає через європейців, швидше, через такі структури, як "РосУкрЕнерго", через діяльність яких в результаті Росія відключила газ".

"Але зараз цілі команди президента зрозумілі: перекласти всю провину за підвищення цін на газ і тепло на свого головного опонента. Але всі пам`ятають і харківські домовленості, які навряд чи були гарні для України, і за які, напевно, можна і Януковича притягнути до відповіді?", - заявила донька Тимошенко.

"Йде просто політична розправа з метою послати попередження людям, щоб ніхто не висовувався, бо може бути так само, як і з моєю мамою, з іншими політичними ув`язненими", - переконана вона.

За словами Карр, після того, як Тимошенко на дебатах довела свою невинуватість, хоча це прокурори мали доводити провину; після того, як суддя не дав їй сказати останнє слово і допустив на оголошення вердикту лише пресу; після того, як до екс-прем’єра не пускали лікаря, вона розуміє: "Ніхто в нашій країні не може зупинити цей процес, цю машину, яка їде по людях і калічить їхні долі".

"Прокурори припускаються навіть технічних помилок, і складається враження, що життя людини нічого не варте в нашій країні", - констатує донька Тимошенко.

На запитання, чи справді вона планує звертатися до Європейського суду з прав людини, Євгенія Карр відповіла: "Процедура така, що тільки після останньої апеляції суд може розглянути наше звернення".

"Наскільки я знаю, за Європейською конвенцією, якщо опонент чи опозиційні політики не мають права брати участь вільно у політичній діяльності, і на це немає причин, то суд може розглянути швидше таку заяву. Якщо, не дай Боже, буде вирок, суд, сподіваємося, зможе розглянути цю ситуацію в терміновому порядку", - сказала вона.

Євгенія Карр також зазначила, що везе мамі зі Страсбурга "месидж підтримки".

"Всі бачать і розуміють, що відбувається, і вони не припинять підтримувати маму навіть в разі обвинувального вироку, до кінця боротимуться за справедливість і її свободу, а також свободу інших політичних ув`язнених. Ще я везу з собою теплі вітання від її колег у Народній партії. Загалом, месидж позитивний", - сказала Євгенія Карр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News