Генсек Ради Європи про Тимошенко: Суд для політиків – парламент

Середа, 5 жовтня 2011, 18:15

Помилки, допущені політиками, повинні розглядатися в парламенті, а не в суді, вважає генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд.

Так він прокоментував ситуацію зі справою екс-прем'єра Юлії Тимошенко в інтерв'ю українським журналістам у середу у Страсбурзі, повідомляє "Інтерфакс".

Зазначивши, що суд має бути справедливим, Ягланд сказав: "Ми не можемо впливати на це політично, але для України важливо подивитися на кримінальне законодавство з погляду майбутнього".

"Політичне питання має вирішуватися в парламенті, а не в суді. Якщо політик припустився великої політичної помилки, яка завдала шкоди країні, це має обговорюватися в парламенті з опозицією, і має бути широкий компроміс. Це – суд для політиків", - заявив генсек Ради Європи.

Він зазначив, що йому відомо, що в парламент України на розгляд уже внесені відповідні законопроекти.

Говорячи про зустріч із донькою Тимошенко Євгенією Карр, Ягланд зазначив, що хотів отримати якнайбільше інформації про справу, за якою пильно спостерігають.

"Ми не хочемо втручатися в судове обговорення, але все ж таки для нас важливо знати, як про це думають в Україні", - сказав він.

Разом із тим генсек Ради Європи не став говорити про свої враження від цієї зустрічі, пояснивши, що він "не суддя".

"Я не хочу втручатися в цю справу, але це – незвичайно, що колишній прем'єр-міністр перебуває в ув’язненні. Тому, я думаю, нормально, що ми намагаємося стежити за ситуацією", - сказав Ягланд.

Коментуючи думку деяких депутатів ПАРЄ про те, що українську делегацію треба позбавити права голосу, Ягланд висловився категорично проти такої постановки питання.

"Вони можуть говорити від свого імені, але я проти починати виключати один одного. Ми повинні працювати, щоб вирішити всі проблеми, які залишилися з минулого, і це не може бути зроблене за допомогою виключення когось, потрібно допомагати один одному знайти правильний шлях", - сказав генсек Ради Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування