"Регіони" кажуть, що не варто створювати "погану традицію" через Тимошенко

Середа, 5 жовтня 2011, 22:14

Зміна законодавства під одну людину зруйнує правовий порядок у державі.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, якого цитує прес-служба партії.

Він переконаний, що декриміналізація 365 ст. КК, за якою судять екс-прем'єра Юлію Тимошенко, призведе до зруйнування правового порядку в державі.

"Сьогодні у парламенті було дві пропозиції стосовно декриміналізації статей Кримінального кодексу. Перша з пропозицій полягає в тому, щоб посадові особи не відповідали за перевищення службових повноважень. Звичайно, це внесе хаос в Україні, тому що в такий спосіб буде надана воля чиновникам знущатися над простими людьми", - зауважив політик.

Олійник нагадав: ст. 19 Конституції України чітко зазначає, що посадові особи, органи місцевого самоврядування, державні установи повинні діяти виключно на підставі закону, в межах закону і в спосіб, визначений законом.

"А цей законопроект дасть чиновникам волю, і людина, яка своїми вчинками принесла збитків державі на десятки мільйонів, може бути звільнена від відповідальності. З цим не можна погодитися", - наголосив депутат.

"Друга група депутатів пропонувала, щоб посадові особи були політичними фігурами, і в зв’язку з цим не притягувалися до відповідальності за посадові злочини. З цим також погодитися не можна, адже це означає згортання боротьби з корупцією", - вважає Олійник.

Він нагадав, що 3 жовтня глава парламентської фракції БЮТ Іван Кириленко заявив про те, що вони категорично проти того, щоб відбулася декриміналізація ст. 365 КК.

"Адже Юлія Тимошенко сподівається на виправдувальний вирок, тому БЮТ не голосуватиме за декриміналізацію цієї статті. Але вже сьогодні вони різко поміняли свою позицію. Бо розуміють, що якщо проголосують за декриміналізацію, то таким чином визнають, що правопорушення було", - пояснив парламентарій.

"А прийняття рішення по зміні законодавства по відношенню до однієї особи закладе дуже погану традицію. Адже кожного разу буде спокуса за певних обставин знову робити виключення. І тоді буде зруйновано правовий порядок у державі, і така держава нікому не потрібна в Європі", - резюмував політик.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування