Депутат БЮТ хоче усунути Кірєєва зі справи Тимошенко через суд

Четвер, 6 жовтня 2011, 10:05

БЮТівець Юрій Одарченко подав до суду на президента Віктора Януковича за його незаконне, на його думку, призначення Родіона Кірєєва суддею Печерського райсуду Києва.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Київської міської організації ВО "Батьківщина".

У своєму позові нардеп просить визнати незаконним призначення Кірєєва в Печерський райсуд, мотивуючи це тим, що переведення Кірєєва з Березанського райсуду Київської області відбувалося з грубим порушенням вимог Конституції та законодавства.

Депутат просить звернути належну увагу на те, що про конкурс на заміщення вакантної посади Вища кваліфікаційна комісія суддів України не інформувала ні на своєму офіційному веб-порталі, ні в газетах "Голос України" і "Урядовий Кур'єр".

Крім того, вказується на відсутність результатів кваліфікаційного іспиту, які б дозволили Кірєєву брати участь у конкурсі на заміщення вакантної посади.

За твердженням Одарченка, порушення процедури переведення судді призвело до того, що в конкурсі взяв участь лише один кандидат, який і переміг, хоча охочих не бракувало.

Незважаючи на це, зазначив він, Вища кваліфікаційна комісія суддів, не провівши належного кваліфікаційного іспиту, надіслала президенту рекомендацію на переведення судді, і Янукович підписав відповідний указ.

На думку позивача, суддя Кірєєв не має права відправляти правосуддя у Печерському райсуді Києва і розглядати справу за обвинуваченням Юлії Тимошенко.

Водночас, відповідач, за даними Одарченка, "буде просити залишити позовну заяву без розгляду, мотивуючи це тим, що Кірєєв був призначений понад 6 місяців тому".

"Відповідно до судової реформи, ухваленої за ініціативи Партії регіонів, строк позовної давності при оскарженні актів президента становить 6 місяців", - пояснив він.

"Позивач буде наполягати на тому, що лише зараз отримано відповіді на депутатські запити, які дозволили встановити факт незаконного призначення Кірєєва до Печерського суду", - сказав БЮТівець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...