Лідер Чечні з розмахом відсвяткував день міста й станцював

Четвер, 6 жовтня 2011, 16:41

У столиці Чечні - Грозному в середу з розмахом відзначили день міста, який співпав з 35-річчям лідера республіки Рамзана Кадирова.

В урочистостях брали участь зірки Голівуду, був відкритий комплекс хмарочосів, повідомляє  Independent.

У місто прилетіли бельгійський актор і майстер бойових мистецтв Жан-Клод Ван Дамм і акторка Гіларі Суонк. Місцеві ЗМІ писали, що британська скрипачка Ванесса Мей запросила за свою участь у концерті 500 тисяч доларів.

Також на святі були російські артисти Сергій Безруков і Ігор Верник, режисер Федір Бондарчук. Зі сцени тих, що зібралися вітала Софія Ротару.

Відповідаючи на запитання, звідки беруться гроші, Кадиров відповів зі сміхом: "Нам їх дає Аллах. Ми самі не знаємо, звідки вони беруться".

Концерт проходив у четвер пізно ввечері на плавучій сцені на ріці Сунжа. Місто було прикрашено портретами всміхненого Кадирова. Програму свята завершували феєрверки й лазерне шоу. 

У той же день Кадиров відкрив комплекс із трьох хмарочосів, готелю й конференц-центру, розташований на березі ріки, побудовані спеціально до дня міста. 

За даними Держкомстату, Чечня — найбільш фінансований з держбюджету суб'єкт Росії: торік дотації склали 52 мільярда рублів — 91% республіканського бюджету, відзначає Euronews.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування