ПАРЄ посилено зайнялась Україною

Четвер, 6 жовтня 2011, 17:51

Вже найближчим часом моніторинговий комітет підготує проміжну доповідь "Функціонування демократичних інституцій в Україні" для обговорення на січневій сесії ПАРЄ.

Про це в Страсбурзі повідомила співдоповідач по Україні моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Маїліс Репс, передає "Інтерфакс-Україна".

"В ході засідання було прийнято рішення розпочати роботу над проміжною доповіддю для того, щоб розглянути його вже на січневій сесії", - зазначила вона.

За словами Репс, весь час засідання комітету був присвячений дискусії про Україну, "при цьому питання інших країн були відкладені".

Співдоповідач уточнила, що на обговорення було винесено дві теми - Кримінальний кодекс і кримінальні процеси у цілому в контексті необхідної судової реформи, і другий - незалежність суддів.

"Це означає, що на січневій сесії ПАРЄ на порядок денний буде винесено українське питання", - підкреслила вона.

Репс пояснила, що проміжна доповідь готується тоді, коли "щось трапляється в країні - або є проблеми, на які необхідно реагувати, або є інші проблеми, на сьогодні в Україні це судові процеси".

При цьому Репс припустила, що основна доповідь може бути винесена на пленарне засідання ПАРЄ після парламентських виборів в Україні.

"Але якщо ситуація в Україні буде погіршуватися, у нас (в ПАРЄ) буде стільки дискусій, скільки це необхідно", - додала доповідач.

Як відомо, колишній доповідач по Україні моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северінсен зазначила, що Рада Європи може застосувати до Києва більш жорсткі заходи через невиконання взятих на себе країною зобов'язань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...