Банкова запевняє, що Греція за європейську перспективу України

Четвер, 6 жовтня 2011, 21:31

Греція підтримує Україну, її європейську перспективу і створення всеохоплюючої зони вільної торгівлі Євросоюзу та України.

На цьому наголосив радник президента, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук в інтерв’ю журналістам в Афінах.

Говорячи про двостороннє співробітництво України та Греції, Гончарук зазначив, що можна констатувати його активну інвестиційну динаміку.

Грецька сторона, зокрема, цікавиться проектами в галузі "зеленої енергетики".

"Ми пропонуємо також долучитися до виробництва сонячної енергії, до наших програм з вітроенергетики", - сказав він.

Радник президента підкреслив, що протягом останніх восьми місяців відбувається зростання товарообігу між Україною та Грецією.

Гончарук звернув окрему увагу на важливість культурно-гуманітарних відносин у контексті розвитку співпраці України та Греції.

"Нас пов'язують численні зв’язки, в тому числі й міжлюдські", - зауважив він.

За словами радника президента, грецька сторона готова надавати підтримку, в тому числі й матеріальну, Маріупольському державному університету, де студенти мають можливість не лише вивчати грецьку мову, а й навчатися цією мовою. 

Як відомо, у четвер посол України в Греції Володимир Шкуров заявив, що Греція не підтримує вимогу України про включення в проект угоди про асоціацію з Європейським Союзом пункту про перспективу членства України в ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування