БЮТ уже налаштовується, що їх будуть бити у суді

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 11:46

Фракція "БЮТ-Батьківщина" заявляє про можливе побиття народних депутатів під час засідання Печерського суду 11 жовтня, на якому буде оголошено вирок Юлії Тимошенко.

З відповідною заявою з парламентської трибуни виступив голова фракції Іван Кириленко, повідомляє прес-служба БЮТ.

Кириленко нагадав, що профільний комітет парламенту розглянув питання присутності народних депутатів на засіданні суду.

У відповіді комітету йдеться, що народний депутат відповідно до Конституції та Закону про статус народного депутата при пред'явленні посвідчення народного депутата користується правом безперешкодно відвідувати органи державної влади, місцевого самоврядування, а також правом безперешкодного доступу на всі підприємства, установи та організації, розташовані на території України.

Кириленко заявив, що користуючись цим документом, всі депутати - члени фракції "БЮТ-Батьківщина" - 11 жовтня підуть в Печерський суд, де має бути оголошено вирок Юлії Тимошенко.

Водночас голова фракції повідомив, що депутати готові до того, що міліція перешкоджатиме їм.

"Ми очікуємо, що, на жаль, і кровопролиття може бути", - додав Кириленко.

Він також наголосив, що "якщо така ситуація станеться, то об Верховну Раду витруть не просто ноги, а витруть окривавлені кийки.

Водночас регіонал Олександр Єфремов зауважив, що суддя може ухвалити рішення щодо не допуску до залу громадян, мотивуючи це величиною зали.

"Наші колеги прочитали лише одну зі статей закону про статус народного депутата. У наступній ідеться про трохи інше, з точки зору режимності роботи об’єктів, куди для народних депутатів також необхідний спеціальний дозвіл", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування