Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол України: Росія поводиться агресивніше, бо Україна хоче в Європу

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 13:19

Посол України в Великобританії відкидає звинувачення видання "The Economist" у тому, що українська влада не має довготривалого бачення розвитку країни.

Про це він написав у своєму листі до редакції журналу у відповідь на їхню публікацію "Дилема Віктора".

"Абсолютно невірно стверджувати, що політики в Україні не має довгострокового бачення та вдаються "пострадянської поведінки", - написав він.

"Президент Віктор Янукович підтвердив його довгострокового бачення інтеграції до ЄС багато разів, під його керівництвом Україна здійснила конкретні кроки в цьому напрямку", - йдеться у листі.

"Як ви написали, для України є економічний сенс у приєднанні до очолюваного Росією митного союзу. Але в той час, як ми цінуємо добрі відносини з нашим сусідом, ми прагнемо до союзу з Європою, особливо через цінності, які ми розділяємо", - сказано в листі.

"Президент Янукович не звернувся до Європи через погіршення відносин з Росією, як ви написали. Скоріше Росія стала більш агресивною у тиску на Україну через її зацікавленість до Заході", - пише Хандогій.

Він також нагадує, що видання аргументує свої звинувачення у "радянській поведінці" української влади справою Тимошенко.

"Тимошенко відповідає перед судом за кримінальний злочин через її рішення, яке нанесло економічну шкоду Україні. Ви не вказали, що її арешт був результатом її обурливої поведінки", - наголосив він.

Хандогій також додав, що до Тимошенко пускали її лікарів у СІЗО, а її прихильники зібралися на акції протесту, "як це дозволено в будь-якому відкритому суспільстві".

Раніше видання писало, що українські політики не мають якогось довгострокового бачення розвитку україни.

Також видання писало, що риторика президента Януковича здається проєвропейською, але його дії більше схожі на "пострадянські". Як приклад видання навело суд над Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування