Янукович у Греції просуває бізнес Клюєва?

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 14:55

Україна готова брати участь у приватизації об’єктів на території Греції

Про це заявив президент Віктор Янукович під час українсько-грецького бізнес-форуму в Афінах, повідомляє прес-служба президента.

"Наша країна готова розглядати пропозиції щодо участі українського бізнесу в програмі приватизації, оголошеної урядом Греції", - сказав він.

Крім того, за словами Януковича, Україна покладає сподівання на співпрацю з грецькими партнерами у реалізації масштабних інвестиційних проектів.

"Перспективи та вигоди взаємної співпраці дозволять отримати як українській, так і грецькій стороні дивіденди на довгостроковий період", – зазначив Янукович.

Він, зокрема, звернув увагу на нові можливості, які відкриваються для грецьких інвесторів у рамках реалізації національних проектів в Україні.

"Ми готові підтримати грецькі компанії, які зацікавилися проектами "Енергія природи" та "Чисте місто", – сказав президент.

За словами Януковича, Україна також зацікавлена у поглибленні співпраці з Грецією у сфері використання відновлюваних джерел енергії, електроенергетики та природного газу, підвищення енергоефективності.

"Я вніс пропозицію пану президенту (Греції) під час нашої розмови про будівництво сонячної електростанції на території Греції "під ключ" – ми таку можливість маємо і готові це зробити в будь-який час, якщо такі пропозиції будуть від наших партнерів", - сказав він.

Як відомо, в Україні є одна компанія, яка спеціалізується будівництві сонячних електростанцій.

Activ Solar - міжнародна група компаній зі штаб-квартирою у Відні, яка спеціалізується на розробці і виробництві сонячних технологій. Компанію пов'язують із братами Клюєвими.

Нещодавно Activ Solar почала будівництво сонячної електростанції потужністю 80 МВт, розташованої поблизу селища Охотникового в Криму.

Крім того, ця компанія отримала низку пільг, які держава надає для розвитку "зеленої" енергетики - так званий "зелений тариф".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування