Луценко: влада може йти "неухильно вперед, але через задній прохід"

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 20:18

Обвинуваченню у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка ставилося завдання засудити його до семи років позбавлення волі.

Таку думку озвучив сам екс-чиновник в інтерв'ю "Фокусу".

"Спочатку ставилося завдання упакувати і мене на 7 років. Зараз ситуація змінилася - звинувачення розсипаються на очах, міжнародна та українська громадська думка чітко кваліфікує це як політичну розправу", - зазначив Луценко.

"В умовах, коли політичне замовлення виконує суддя, який сам проходить у двох кримінальних справах, на правове рішення розраховувати не доводиться. А після вироку Тимошенко у будь-якого інакомислячого повинні зникнути всі ілюзії", - додав він.

Луценко впевнений, що "команду посадити ще до розгляду в суді двох лідерів політсил, які перемогли на останніх парламентських виборах, могла віддати тільки одна людина - Віктор Янукович".

"Звичайно, не без радісної підтримки свого оточення, яке мріяло про безконтрольний десятирічний дерибан в заляканій країні. Ось про різницю цілей і результатів діяльності "проффесіоналів" мав би подумати зараз президент", - вважає екс-міністр.

"Звичайно, можна, як казав Салтиков-Щедрін, і далі "йти неухильно вперед, але через задній прохід", - додав він.

Луценко зазначає, що "жодна мета цієї розправи не досягнута - суспільство не залякали, опозиція не тільки не зникла, але і об'єднується, у боротьбу з корупцією не вірить майже ніхто".

Украиских правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування