Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко: Україна колись піде на "кухонні" домовленості з Путіним

П'ятниця, 7 жовтня 2011, 21:07

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Україна "повернеться до розмови про Єдиний економічний простір".

Про це він сказав на прес-конференції для російських ЗМІ, передає УНІАН.

Лукашенко нагадав, що ідея створення Єдиного економічного простору належить Володимиру Путіну, вперше вона була озвучена на зустрічі глав чотирьох держав: Білорусі, Казахстану, Росії та України.

"ЄЕП - це була ініціатива Путіна, коли він був президентом. Він запросив мене і Кучму до себе додому в Ново-Огарьово і перший підняв цю тему. Але перш ніж говорити тоді з Кучмою, він запитує: як ти думаєш, варто чи не варто піднімати. Я говорю: звичайно, ти можеш цю тему підняти, але Кучма не піде на цю інтеграцію", - розповів Лукашенко.

За словами білоруського президента, "як бачите, Україна виявилася не залученою до цього, тому що там Рада, націоналісти, і дійсно, у Кучми не вистачило сили, щоб почати цей процес в Україні".

За його словами, у цей же час у Москві з візитом перебував Нурсултан Назарбаєв.

"Таким чином, ми фактично на кухні у Путіна опинилися вчотирьох. І ось він тоді вперше висловив ідеї Єдиного економічного простору", - підкреслив президент Білорусі.

Лукашенко впевнений, що Україна все одно повернеться до розмови про ЄЕП.

"Залишилися ми втрьох сподіваючись на те, що все-таки колись Україна повернеться до цієї розмови, тому що її починали вчотирьох, уперше там, удома в Путіна. Хоча тоді й про Казахстан не йшлося", - сказав президент Білорусі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...