Євродепутат за європерспективу України. "Але чому сидить Тимошенко?"

Субота, 8 жовтня 2011, 23:05

В угоді про асоціацію України з ЄС повинна бути закріплена перспектива членства.

Таку думку висловив депутат Європарламенту, голова Комітету парламентської співпраці "ЄС-Україна" Павел Коваль в ефірі Радіо Свобода у суботу.

"Якщо ми хочемо від України, щоб вона зробила дуже серйозні реформи, перспектива членства має бути", - зазначив він.

"Тому що ніяка влада не зможе зробити серйозних реформ, якщо не може сказати відкрито українським громадянам, що, врешті-решт, вони можуть отримати такі ж можливості жити в Європі", - вважає депутат.

Він зазначив, що це його особиста позиція, але вона "не набагато відрізняється" від офіційної позиції Польщі.

"У польській угоді про асоціацію в 1991 році також не було європейської перспективи. І польський міністр закордонних справ додав односторонню декларацію, в якій написав, що Польща очікує, що отримає повне членство в Євросоюзі", - розповів він.

"Я думаю, що для розвитку Євросоюзу на Сході, для євроінтеграційного шляху України найважливіше уже зараз парафувати договір (про асоціацію), якщо, звичайно, Україна хоче йти до Європи, в Євросоюз", – сказав євродепутат.

Водночас він підкреслив, що європейська перспектива України – це не лише економіка, а й політика і демократичні стандарти.

"І коли так відбувається, що колишній прем’єр-міністр знаходиться за ґратами, в тюрмі, це, звичайно, цікаво всім. Чому? Що сталося? Такі питання дуже часто ставлять депутати в Європарламенті. Усім цікаво, чому колишній прем’єр-міністр, в принципі без корупційних проблем, сидить в тюрмі", – заявив Коваль.

Торкаючись інших питань, він відзначив, що "останні півроку у сенсі економіки, особливо в контексті переговорів про асоціацію, все йшло успішніше, ніж до цього".

"Але що стосується стандартів виборів (від виборів до самого правління), то я так скажу: вони не виходять", – підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування