Власенко: Бойко не знає, про що говорить

Неділя, 9 жовтня 2011, 16:57

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко не знає, про що каже, коли заявляє про збитки в 1,5 мільярди гривень від дій Юлії Тимошенко.

Про це ЛІГАБізнесІнформ заявив народний депутат з фракції БЮТ у Верховній Раді, захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

За словами політика, в матеріалах справи екс-прем'єра "немає жодного доказу її провини".

"Звинувачення повністю абсурдні. Останній абсурд прозвучав з уст міністра Бойка, який заявив про збитки в 1,5 млрд. Але при цьому він вказав, що ці збитки нанесені Укртрансгазу. Але позов подав Нафтогаз! Це повна маячня, вони просто не знають, що вони говорять", - підкреслив Власенко.

Він зазначив, що Бойко "не може не знати, що контракти на купівлю-продаж так званого технічного газу укладалися між Нафтогазом та Укртрансгазом в грудні 2008 року".

"Тимошенко взагалі жодного відношення до них мати не може", - додав політик.

В цілому, за його словами, рішення суду щодо екс-прем'єра "цілком і повністю" залежить від позиції Віктора Януковича.

"Якщо будуть виконані зобов'язання, які брав Янукович перед представниками європейського політикуму, тоді, напевно, можна очікувати якихось позитивних зрушень у справі Тимошенко", - сказав Власенко.

Власенко також відзначив, що Янукович ризикує опинитися в одному ряду з лідерами-диктаторами, за один стіл з якими ніхто в цивілізованому світі сідати не бажає.

Відповідаючи на питання про можливу реакцію Заходу в тому випадку, якщо Тимошенко буде винесено обвинувальний вирок за найбільш жорстким сценарієм, він зазначив, що з боку ЄС прозвучало багато заяв про те, що "Європейський союз - це не об'єднання за економічними принципами, це об'єднання на базі основних демократичних цінностей".

"Тому навіть якби хтось і захотів щось змінити в позиції керівництва Євросоюзу, то я впевнений в тому, що громадянам країн ЄС в асоціації Білорусь номер два не потрібна", - сказав Власенко.

Він зазначив, що ніхто в цивілізованому і демократичному світі "не хоче сидіти за одним столом з тоталітарним диктатором".

"Тому якщо президент Янукович бачить себе в одному ряду з Олександром Лукашенком або Муаммаром Каддафі, то потрібно розуміти, що і наслідки будуть такі ж, як і по відношенню до згаданих політичних лідерів", - підсумував політик.

Як повідомлялося, оголошення вироку в газовій справі проти Тимошенко попередньо призначено на 11 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News