Янукович десь розгледів "високу ноту" у відносинах з Європою

Вівторок, 1 листопада 2011, 10:16

Президент Віктор Янукович запевняє, що Україна на "високій ноті" завершує головування у Комітеті Міністрів Ради Європи

Про це він заявив під час Міжнародних муніципальних слухань, що проходять в Києві.

Президент нагадав, що 7 листопада Україна передає Великій Британії головування у Комітеті Міністрів Ради Європи.

"Ми на високій ноті закінчуємо своє головування", - підкреслив він.

"Хочу подякувати нашим європейським колегам за підтримку перетворень в Україні. Досвід країн-членів Ради Європи є неоціненним для країн, що прагнуть розбудовувати свої суспільства на засадах загальнолюдських цінностей", - заявив він.

"Хочу ще раз підтвердити: курс на модернізацію і європейську інтеграцію є визначальним для України", - зазначив Янукович.

Президент нагадав, що минулого тижня Україна отримала важливий сигнал від Європейського Союзу.

"Європейський парламент у своїй резолюції підтвердив готовність до подальшої поглибленої співпраці з Україною та її історичний шанс стати невід'ємною складовою Європейського Союзу", - сказав він.

Як відомо, у четвер Європарламент ухвалив резолюцію, де наголосив, що "якщо не буде переглянуто вирок Юлії Тимошенко, це поставить під загрозу підписання Угоди про асоціацію та її ратифікацію".

Також ЄП висловив занепокоєння "певними ознаками згортання демократичних свобод, а також можливим перетворенням державних інституцій на інструменти здійснення партійних цілей та політичної помсти".

ЄС вважає, що "нещодавно перенесена зустріч з президентом Януковичем могла б стати чудовою можливістю вирішити серйозні проблеми, озвучені українській владі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News