Льовочкін не виключає, що Янукович скоро поїде в Брюссель

Вівторок, 1 листопада 2011, 12:43

В Адміністрації президента не виключають можливості візиту президента Віктора Януковича до Брюсселю до грудневого саміту Україна - ЄС.

"Це не виключено, дата опрацьовується також Міністерством закордонних справ України", - сказав глава адміністрації президента Сергій Льовочкін у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Льовочкін нагадав, що на 19 грудня цього року в Києві запланований саміт Україна - ЄС.

"До того часу, я чув, і ми всі читали резолюцію Європарламенту щодо можливості зустрічі президента України з керівниками Євросоюзу. Це питання опрацьовується на дипломатичному рівні, тому будемо чекати результатів", - зазначив він.

Між тим, МЗС поки що не називає дату візиту Януковича до Брюсселя.

"Строки ми не називаємо", - сказав речник МЗС України Олександр Дикусаров на брифінгу, повідомляє УНІАН.

"Переговорний процес іде, ми маємо налаштування на завершення цього переговорного процесу до кінця цього року, і від ходу переговорного процесу будуть залежати дати візитів українських високопосадовців до Брюсселя", - додав він.

На запитання, чи продовжує Україна наполягати, щоб в угоді про асоціацію було зафіксовано положення щодо перспективи членства, Дикусаров відповів, що в Україні розуміють, що сама по собі угода надає європейську перспективу, але Україна є європейською державою, яка прагне стати повноправним членом Євросоюзу.

"Ми, звичайно, на переговорах керуємося цими посилами і намагаємось знайти компромісні рішення. Це складні переговори, вони ведуться. Коли вони завершаться, ми побачимо ті компромісні рішення, які будуть прийняті переговорними групами", - додав Дикусаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування