Експерти прогнозують нового лідера "Батьківщини" не раніше весни

Вівторок, 1 листопада 2011, 12:52

"Батьківщина" почне думати про кандидатуру нового лідера цієї політичної сили лише в разі остаточного засудження Юлії Тимошенко і не раніше весни 2012 року.

Про це заявив глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наразі "Батьківщина" думає над тим, як звільнити свого лідера і зробити так, щоб їх список очолила саме Юлія Тимошенко. Якщо цього не вдасться зробити, тоді справді, безсумнівно виникне внутрішньопартійна боротьба і серйозна дискусія довкола того, хто має повести "Батьківщину" на парламентські вибори", - сказав він.

Фесенко прогнозує, що вирішувати це питання "Батьківщина" почне не раніше весни 2012 року.

"Якщо не вдасться звільнити Тимошенко, тоді я дещо скептично оцінюю ситуацію "Батьківщини", бо тоді почнуться розколи і серйозно знизиться її боєздатність напередодні виборів", - зазначив він.

Політолог припускає, що в разі остаточного засудження Юлії Тимошенко, у "Батьківщини" можуть з'явитися прихильники бойкотування парламентських виборів, оскільки багато хто з однопартійців екс-прем'єра не бачать перспективи партії без неї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування