Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко незаконно будує маєток у Карпатському заповіднику?

Середа, 16 листопада 2011, 15:21

Екс-президент Віктор Ющенко веде будівництво у заповіднику в Карпатах.

Про це йдеться у розслідування програми "Гроші".

Маєток Ющенка, за інформацією журналістів, будують на території Карпатського заповідника, вхід на територію якого є платним. Будівництво на березі річки простягається на кількасот метрів уздовж дороги.

По всій території майбутнього маєтку розташовані будинки охорони. Охоронець пояснив журналістам, що кілька гектарів, на яких відбувається будівництво, офіційно не є територією заповідника, а коли й були, там все одно постійно жили люди.

"Починаються володіння Ющенка з вуликів. А ще там є помпезні споруди, церква на березі річки Женець, штучне русло, зроблене спеціально для млина. У ньому і місце для купання", - зазначають автори програми.

Як повідомляла раніше прес-секретар Ющенка Ірина Ваннікова, екс-президент будує в Карпатах культурний центр в рамках зеленого туризму та церкви на власній земельній ділянці. І тут начебто діятимуть три гуцульські музеї, кафе-ресторан, готель на кілька номерів, студія з фонотекою і співоче поле.

Споруди, за інформацією "Грошей", розташовані менш ніж за 25 метрів від берега річки, що є порушенням Водного кодексу.

"А пошкодження заповідника території, як-от млин, церква на березі - це кримінальні порушення. Які, до речі, караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років", - підсумували журналісти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування