Хакери вкрали брошуру про земельну реформу і розіслали владі?

Середа, 2 листопада 2011, 07:22

Президент повинен підтвердити або спростувати план проведення земельної реформи з 1 січня 2012 року.

Про це заявили у вівторок заступник голови Верховної Ради Микола Томенко та депутат Василь Кравчук, повідомляє сайт Томенка.

Томенко заявив, що земельна реформа фактично почала реалізовуватися не лише без участі парламенту, а й залишається питання, чи погодили її проведення з президентом та прем’єр-міністром.

Віце-спікер нагадав, що на сьогодні урядовий законопроект про ринок землі не розглядався парламентом навіть у першому читанні, а лише пройшов процедуру розгляду у профільному комітеті та отримав критичний висновок Головного науково-експертного управління, яке пропонує його доопрацювати.

Водночас, Томенко заявив, що це не завадило чиновниками Державного агентства земельних ресурсів спільно з місцевою владою проводити "типу громадські слухання про земельну реформу".

Він розповів, що в основі цих обговорень покладений документ, підготовлений Державним агентством земельних ресурсів та Міністерством аграрної політики і продовольства, випущений у книжечці під назвою "Земельна реформа в Україні: 100 запитань і відповідей" зі вступним словом і фотографією президента та міністра АПК.

Томенко зазначив, що минулого тижня він представив ЗМІ цю брошуру, але після її оприлюднення Держагентство земресурсів заявило, що вони дійсно готували таку брошуру, але не випускали, а хакери-провокатори вкрали її з їхніх комп’ютерів, роздрукували та розіслали по регіонах.

Віце-спікер повідомив, що планує звернутися до Генпрокуратури, щоб вона з’ясувала, які хакери змогли вкрасти та надрукували брошуру з портретом президента (який у вступному слові до неї заявляє про необхідність негайно проводити земельну реформу) і з портретом міністра АПК (який висловлює сподівання, що ця брошура дасть відповіді на всі запитання щодо земельної реформи) і розіслали чиновникам на місцях.

Коментуючи основні тези даної брошури, Томенко повідомив, що в ній, зокрема, зафіксовано, що з 1 січня 2012 року можна буде продавати та купувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Віце-спікер нагадав, що у посланні президента до Верховної Ради зафіксована інша дата – 1 січня 2013 року.

За його словами, у брошурі висловлена думка експертів про те, що вартість землі у 2012 році буде низькою: від 300 до 800 доларів за гектар (хоча ще рік тому йшлося про 1,5 тисячі за гектар, згодом про 500-800 доларів).

Томенко нагадав, що влада заявляє: земельний кадастр реально може бути створений лише з 1 січня 2012 року і лише у 2012 році може запрацювати земельний банк.

На його думку, після розповсюдження згаданої брошури "псевдообговорення земельної реформи, в тому числі і у парламенті не має сенсу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування