Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль поскаржився Пшонці на Могильова за тендер, який виграв ЄДАПС

Середа, 2 листопада 2011, 10:28

Народний депутат Геннадій Москаль поскаржився у Генпрокуратуру на керівництво МВС за начебто незаконний тендер з купівлі обладнання для виготовлення біометричних паспортів.

Про це повідомляє пресс-служба депутата.

Нардеп нагадав, що 21 жовтня 2011 року консорціум "ЄДАПС" виграв тендер і уклав з МВС контракт на постачання обладнання для автоматизованої обробки інформації та впровадження закордонних паспортів із біометричними даними.

Проте, за словами депутата, на закон №8507 "Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України",  прийнятий парламентом 6 жовтня цього року, президентом накладено "вето", тому 21 жовтня цього року закон повернули до Верховної Ради.

"А значить, ніякої законодавчої бази на час проведення тендеру у МВС не було", - зазначив Москаль.

Водночас, як наголошує нардеп, у законі "Про міліцію" немає інформації про те, що служба "має право виготовляти паспорти".

"На сьогодні правовою основою для видачі закордонних паспортів (без біометричних даних) є постанова Кабміну № 858 від 26.06.2007р. "Про затвердження технічного опису та зразка бланку паспорта громадянина України для виїзду за кордон та внесення змін до деяких актів КМ України". Постанова є чинною і ніким не скасованою", - зауважив Москаль.

Окрім того, наголосив він, згідно з законом "Про захист персональних даних", "розпорядником бази персональних даних, власником якої є орган державної влади чи орган місцевого самоврядування, може бути тільки підприємство державної або комунальної форми власності, що належить до сфери управління цього органу", а консорціум "ЄДАПС" таким не є.

"ЄДАПС" ніколи не виготовляв і не має технологічних потужностей для виготовлення обладнання для автоматизованої обробки інформації, він є лише посередником у цій сумнівній оборудці. Чому МВС не хоче купувати обладнання безпосередньо у виробника – питання риторичне", - зазначив Москаль.

Депутату також лишається незрозумілим, на якій підставі купується обладнання, якщо на даний час невідомо, які саме біометричні дані закладатимуться в паспорт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...