Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин нарахував масу поправок до декриміналізації

Середа, 2 листопада 2011, 17:07

До законопроекту про гуманізацію деяких економічних злочинів внесено майже 260 поправок.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Литвин підчас зустрічі зі співдоповідачами Комітету ПАРЄ з питань дотримання обов`язків і зобов`язань країнами-учасницями Ради Європи Маріеттою де Пурбе-Лундін та МайлісРепс.

Литвин зазначив, що цей законопроект є одним з елементів иреформування правоохоронної системи.

За його словами, має відбутися засідання профільного парламентського комітету, на якому планується розглянути пропозиції до текстузаконопроекту, ухваленого у першому читанні.

Керівник парламенту наголосив, що реформування й надалі здійснюватиметься у тісному співробітництві з Венеціанською комісією та РадоюЄвропи, де зараз проходить експертизу проект нового Кримінально-процесуальногокодексу.

Після прийняття Кримінально-процесуального кодексу буде розроблено Концепцію реформування правоохоронних органів, а також нову редакцію законів про прокуратуру та про адвокатуру, зазначив він.

Нині, сказав Литвин, також триває робота над внесенням змін до Кримінального кодексу України.

Також Литвин під час зустрічі запевнив, що будь-які зміни до Основного Закону вноситимуться у спосіб, визначений чинною КонституцієюУкраїни.

Спікер зазначив, що нині у рамках створених президентом Комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права, а також науково-експертної групи з підготовки Конституційної асамблеї триває робота українських науковців,експертів у галузі конституційного права, політиків та представників громадськості над конституційним процесом.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування