Литвин каже, що треба новий закон, бо нинішній "нівелює особистість"

Середа, 2 листопада 2011, 18:11

У Верховній Раді необхідно створити спеціальну комісію із представників всіх фракцій, яка доопрацьовуватиме законопроект про вибори до другого читання.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Литвин під час зустрічі зі співдоповідачами Комітету ПАРЄ з питань дотримання обов'язків і зобов'язань країнами-учасницями Ради Європи Маріеттою де Пурбе-Лундін та Майліс Репс

Литвин висловив думку, що чинний виборчий закон "нівелює особистість", і зміни потрібні, аби парламент був відповідальним.

Нині, сказав Литвин, у Верховній Раді зареєстровано 6 виборчих законопроектів, які пропонується розглянути у четвер.

За словами керівника парламенту, у разі, якщо "результати обговорення продемонструють відсутність компромісу", він запропонує провести рейтингове голосування по всіх законопроектах, і той, який набере найбільшу кількість голосів, ухвалити у першому читанні або направити на повторне перше читання.

На думку Литвина, потім потрібно створити спеціальну комісію із представників всіх фракцій, яка доопрацьовуватиме законопроект до другого читання.

"Це найбільш реальний шлях для ухвалення закону, який, як мінімум, не буде викликати різких заперечень", - цитує спікера його прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News