Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місія МВФ поїде з Києва так нічого і не давши?

Середа, 2 листопада 2011, 19:04

Переговори місії Міжнародного валютного фонду з українською владою, що завершуються в Києві 4 листопада, не увінчаються домовленістю про відновлення фінансування.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело, близьке до переговорів.

"Місія їде ні з чим. Важко уявити, щоб при такому рівні відсутності взаєморозуміння була б досягнута домовленість (про фінансування). Уряд відмовляється підвищувати тарифи", - сказало джерело.

Ключовий кредитор України в липні 2010 року схвалив програму співробітництва stand-by на загальну суму понад 15,5 мільярдів доларів і в 2011 році був готовий щоквартально виділяти Києву за 1,5 мільярда доларів для підтримки реформ.

Однак з початку року країні не вдалося отримати жодного із запланованих траншів через невиконання взятих у рамках програми зобов'язань.

Зокрема, пенсійна реформа, спрямована на скорочення дефіциту державного Пенсійного фонду, стартувала з 1 листопада замість обіцяного початку року.

А дата обіцяного підвищення тарифів на газ для населення для скорочення дефіциту держхолдингу "Нафтогаз" взагалі не визначена.

Фінансове становище "Нафтогазу" погіршується через продаж газу комунальній теплоенергетиці і населенню за цінами нижче ринкових.

"МВФ наполягає на підвищенні тарифів в будь-якому випадку. А ми відповідаємо, що ми знаходимося на фінішній прямій переговорів з Росією і залежно від того, про що ми домовимося, стане зрозуміло, що робити з тарифами", - сказав прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко.

У свою чергу джерело, близьке до переговорів вважає, що "абсурдно чекати від Росії такої знижки на газ, щоб можна було подолати дефіцит "Нафтогазу" без підвищення тарифів".

За його словами, експерти МВФ стурбовані дефіцитом "Нафтогазу" та бюджету в цілому.

Інше джерело припустило, що підсумком двотижневих переговорів стане заява сторін про готовність продовжувати переговори і співпрацю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування