Французький правозахисник: доля Тимошенко залежить від Європи

Середа, 2 листопада 2011, 21:11

Українська влада уважно ставиться до послань та петицій від європейських суспільних діячів, а тому доля Юлії Тимошенко залежить від пильності громадян ЄС.

Про це йдеться у статті президента Ліги міжнародних прав жінок Анні Сюжьє для французького видання Le Nouvel Observateur, яку цитує "Український тиждень".

"Найбільш об'єктивні спостерігачі визнають ефективність її (Тимошенко) дій у часи, коли вона була міністром. Тоді вона зупинила багато незаконних домовленостей в енергетичній сфері. Крім того, під її керівництвом, доходи від промисловості та електроенергії в Україні різко зросли", - зазначає правозахисник.

"Що це за режим, якого не хвилює реакція Європейського союзу, який завжди діяв обережно в таких ситуаціях, проте зараз заявляє про необхідність надати колишньому прем’єр-міністру право на справедливий апеляційний процес. Те, чого не було на першому процесі", - заявила вона.

"Ми всі розуміємо, що не зважаючи на нібито байдужість до міжнародної думки, український режим з усією увагою ставиться до наших послань, петицій та прохань про зустрічі", - вважає Сюжьє.

"Дехто здивується, чому ми схвильовані долею однієї жінки Юлії Тимошенко замість того, щоб зосередитись на інших пріоритетах... Я вважаю, що нам треба боротися на всіх цих фронтах одночасно. Адже, права жінок укріплюють позиції на прикладі борців, одним з яких є Тимошенко", - додає вона.  

"Її доля залежить від кожного з нас, від нашої пильності як європейських громадян", - зазначила правозахисник.  

Сюжьє закликала всіх читачів підписати петицію з закликами випустити Тимошенко, яку раніше ініціював філософ Даніель Сальватор Шифер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування