Міліція пояснила, що рахувала учасників акцій по заявках, а прийде менше

Четвер, 3 листопада 2011, 08:57

У столичній міліції заперечують, що МВС завищує кількість учасників запланованих акцій, щоб перешкодити їм.

Як заявив "Українській правді" начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук, коментуючи заяву "Коаліції учасників помаранчевої революції", підрахунки ґрунтувалися на заявках.

"Згідно з заявок, які є дійсними по Київській міській держадміністрації, 40 тисяч – відповідає дійсності", - сказав він.

Поліщук повідомив, що у КМДА надйшли заявки від 16 різноманітних організацій, деякі з яких, як то КУПР, заявили про безстрокові акції.

Він зазначив, що громадські організації КУПР та Блок соціального партнерства "Порядок і достаток" подали заявки на акції протесту під Печерським райсудом з вимогою неможливості політичних репресій за участю 30 тисяч осіб ще 6.08. та 27.09 – і вони досі є дійсними.

"Вони (організації) їх не відкликали", - наголосив Поліщук.

Він пояснив, що коли озвучував кількість учасників акції на 3 листопада, то говорив про заявлену у цих повідомленнях кількість, а не стверджував, що саме стільки людей збереться.

За словами Поліщука, ініціатори акцій, як правило, завищують кількість учасників, коли подають заявки.

"Прошу не сприймати мої слова як констатацію факту, що стільки людей прийде, це тільки заявки", - зазначив він.

Напередодні лідер КУПР Сергій Мельниченко назвав неправдивою інформацію МВС про 30 тисяч учасників акцій, запланованих на четвер.

"Влада розпочинає терор. Поки що інформаційний. Влада масово використовує брудні й цинічні інформаційні технології, щоб перешкодити виступам громадських організацій, запланованим на 3 листопада", - сказав він.

В КУПР заявили, що "акції біля Печерського суду не планує в цей день взагалі, а біля Лук’янівського СІЗО залишається стояти інформаційний пікет з кількох десятків осіб".

У четвер близько 8 ранку поблизу Адміністрації президента – по вулиці Банковій на перетині з Інститутською – стояло декілька міліціонерів, але все було спокійно. Також було видно один автобус на Банковій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування