Парламентський комітет закликає декриміналізувати статтю Тимошенко

Четвер, 3 листопада 2011, 13:03

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує парламенту виключити з Кримінального кодексу статтю Тимошенко.

Відповідну поправку до президентського закону про декриміналізацію, внесену головою комітету Віктором Швецем, підтримали 11 з 12 членів присутніх комітету, повідомляє "ZN.UA" з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

Разом з тим, члени комітету підтримали включення до Кримінального кодексу статті 365-3 про перевищення влади чи службових повноважень.

Водночас, як свідчать джерела "Української правди", на засіданні комітету необхідні опозиції поправки вдалося провести попри те, що більшість членів комітету є представниками провладних партій.

За словами співрозмовника, кілька провладних депутатів не з'явилися на засідання, що дозволило провести ці поправки більшістю голосів від присутніх парламентаріїв.

Як повідомив бютівець Віктор Швець на засіданні круглого столу, остаточна редакція 365-3 статті прийнята комітетом у формулюванні "Кримінальна відповідальність для чиновника передбачається лише в тому випадку, якщо в його діях буде корупційна складова, тобто, якщо він особисто або наближені до нього особи отримали неправомірну вигоду".

Він також висловив думку, що в такому вигляді стаття повністю відповідає положенням Конвенції ООН з прав людини.

Як відомо, президентський законопроект про декриміналізацію буде розглянуто в Раді у п'ятницю, 4 листопада.

У понеділок регіонали заявляли, що не мають наміру голосувати за декриміналізацію статті Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News