Львівська рада вимагає відставки Кабміну та розпуску Ради

Четвер, 3 листопада 2011, 15:51

Депутати Львівської міської ради вимагають відставки уряду Азарова-Тігіпка та розпуску Верховної Ради.

Відповідну заяву до президента, голови парламенту й Кабміну підтримало на сесії 3 листопада 68 депутатів, повідомляє ЗІК.

У ній депутати висловили тривогу у зв’язку з "тенденцією до дедалі більшої концентрації влади, показового нехтування думкою суспільства і волею виборців, курсу на побудову поліцейської держави, демонстративне відгородження від народу залізними парканами та поліцейськими кийками".

Верховну Раду, вважають депутати, перетворено в "додаток до Адміністрації президента".

"Парламентська більшість з регіоналів, їхніх сателітів і перебіжчиків-"тушок" жодним чином не віддзеркалює справжні настрої і цінності більшості українців", - заявляє Львівська міськрада.

"Уряд Азарова став колективним псевдонімом вузької групи олігархів. Численні антисоціальні ініціативи уряду викликають щораз глибше масове невдоволення українців. Фактично уряд Азарова – це уряд класової війни олігархів проти українського народу", - додає вона.

У міськраді стверджують, що міліцію "цільово готують насамперед до протидії громадській активності українців та силового розгону мирних акцій протесту" і вона не спроможна забезпечити дійсний правопорядок.

"Натомість режим активно залучає силові структури до розправи над опозицією та політичними противниками", - заявляє Львівська міськрада, додаючи, що силові структури займаються "збором інформації і пошуком компромату проти опозиційних політиків", а також чинять тиск, фабрикуючи справи проти активістів.

Львівські депутати також обурюються "інституційною українофобією" в низці областей, "політикою тріумфальних капітуляцій" на зовнішньополітичній арені і "скочуванням до режиму маріонеткової тиранії" на внутрішньополітичній.

Як відомо, 2 листопада президент звільнив Михайла Цимбалюка з посади голови Львівської облдержадміністрації і призначив замість нього Михайла Костюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News