У Могильова впевнені, що "ломку огорожі" проплатили

Четвер, 3 листопада 2011, 17:17

Акція протесту, яка відбулася біля будівлі Верховної Ради, була проплачена.

Про це заявив начальник департаменту охорони громадського порядку Міністерства внутрішніх справ Віктор Ратушняк, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Я вважаю, що люди, які були біля Верховної Ради - люди проплачені. Особливо ті, які ламали паркан", - сказав він.

За його словами, на даний момент органи міліції вивчають всі відеоматеріали, якими вони володіють, для того, щоб прийняти рішення про порушення кримінальної справи.

Ратушняк повідомив, що попередньо дії протестуючих розцінюються як хуліганство і групове порушення громадського порядку.

Міліціонер також розповів, що під час подій біля парламенту двоє співробітників МВС отримали тілесні ушкодження, а також затримані двоє учасників акції протесту.

"Один з учасників акції вдарив кастетом в обличчя, він втратив свідомість. Зараз людина зі струсом мозку перебуває в лікарні", - цитує Ратушняка "ЛІГАБізнесІнформ".

Другий постраждалий співробітник "Беркута" отримав розсічення брови, в лікарні йому наклали кілька швів.

Ратушняк наголосив, що всі події під парламентом документувалися правоохоронцями і знімалися на відео. В даний час ці матеріали обробляються слідчим.

"Попередньо ці дії можна кваліфікувати як хуліганські прояви та групові порушення громадського порядку. Після вивчення матеріалів слідчим буде вирішено питання про порушення кримінальних справ та їх кваліфікації", - сказав Ратушняк.

Він підкреслив, що особи деяких учасників акції, які ламали паркан і били співробітників міліції, вже встановлені.

"Зараз затримані дві людини", - сказав він.

Ратушняк заявив, що МВС виключає провокації з боку міліції в ході акції протесту біля Верховної Ради.

"Будь-які провокації з боку міліції виключаються", - сказав він.

За його словами, в ході акції протесту біля стін парламенту частина протестуючих - близько 200-250 чоловік - піддалася на провокацію невстановлених осіб і почала ламати паркан, а після його знесення рушила до входів будівлі Ради.

"Вони застосовували силу, палиці і сторонні предмети, і били палицями міліціонерів", - сказав Ратушняк.

Він додав, що оскільки такі дії загрожували здоров'ю співробітників міліції, було прийнято рішення про витіснення цієї групи протестувальників за територію площі Конституції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News