Грузія сподівається, що Україна допоможе їй будувати дороги

Четвер, 3 листопада 2011, 20:26

Міністр інфраструктури Грузії Рамаз Ніколаїшвілі висловив надію на галузеве спільне співробітництво з Україною на практичній основі.

Про це він заявив на брифінгу після Конференції міністрів країн-членів Ради Європи, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на "Грузія online".

"Ми зацікавлені в тому, щоб добре технічно оснащені українські компанії були присутні на наших ринках. Ми хочемо, щоб вони будували у нас дороги, для нас це дуже важливо", - сказав Ніколаїшвілі.

"У Грузії на сьогоднішній день 7 тисяч кілометрів центральних доріг, щороку ми будуємо ще по 1 тисячі кілометрів, природно, що тільки нашого досвіду в цьому напрямку замало, тому ми намагаємося залучати профільні компанії наших найближчих сусідів, у даному випадку - України", - додав він.

"Ще два роки тому всі наші відомства були зосереджені виключно у столиці. Звичайно, вона була сильною, але про регіони ми практично нічого не знали. Сьогодні для посилення грузинських регіонів треба розосередити галузеві відомства по всій країні", - сказав міністр.

При цьому він пояснив, що грузинським урядом було прийнято рішення перенести парламент в друге за величиною місто в державі Кутаїсі, а Конституційний суд - в Батумі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування