У постраждалого під час мітингу міліціонера – струс мозку. Міліція відкрила справу

П'ятниця, 4 листопада 2011, 10:18

31-річний капітан "Барсу", що постраждав під час мітингу біля будівлі парламенту в четвер, лежить у нейрохірургії.

Про це повідомляє прес-служба Київської міліції.

"У нього поєднана травма: забій шийного відділу хребта, верхній монопарез (втрата м’язової сили) з правого боку, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку. Стан його здоров’я оцінюється як середньої тяжкості", - зазначають у міліції.

За інформацією МВС, постраждалому для уточнення діагнозу найближчим часом буде зроблено МРТ-обстеження спинного відділу хребта.

Водночас, як повідомляє міліція, ушкодження у вигляді саден обличчя отримав 25-річний лейтенант "Барсу" - "медичну допомогу йому було надано на місці".

"Людям, схильним до правопорушень, слід нагадати, що за напад на працівника правоохоронних органів, тим паче завдання йому тілесних ушкоджень під час виконання службових обов’язків, у чинному законодавстві передбачена кримінальна відповідальність", - підкреслили в МВС.

Тим часом, як пише УНІАН, за фактом хуліганства порушена кримінальна справа.

Як наголошують у міліції, крім безпосередньо тих осіб, які вчиняли протиправні дії, відповідальність нестимуть також особи, які подавали до Київської міськадміністрації заявки на проведення акції, оскільки вони мали відповідати за організацію мітингу та громадський порядок.

Серед тих, хто подавав такі заявки, в міліції назвали керівників організацій "Союз Чорнобиль України", Союзу підприємців, а також народного депутата Миколу Катеринчука.

Як відомо, у четвер під час акції протесту біля будівлі Верховної Ради правоохоронцю стало зле і він втратив свідомість. Невдовзі постраждалого забрала швидка. У міліції припускають, що його вдарили кастетом у голову.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування