У справі проти Тимошенко обшукують партнерів Лазаренка

П'ятниця, 4 листопада 2011, 10:45

Помешкання дружини колишнього бізнес-партнера Павла Лазаренка Петра Кириченка - Ізабелли Кириченко - дозволили обшукати у рамках справи стосовно Юлії Тимошенко.

Відповідне рішення Шевченківського районного суду є у розпорядженні "Української правди".

Як зазначається у документі, у СБУ є інформації про те, що Ізабелла Кириченко є одним із керівників і засновників ТОВ "Агропостачзбут" та "близьким зв’язком та однією із довірених осіб" Лазаренка.

Також наголошується, що діяльність фірми "Агропостачзбут" "контролюється зі США" особисто Лазаренком. 

Суд вважає, що подання СБУ про обшук помешкання Ізабелли Кириченко підлягає задоволенню, "оскільки є фактичні дані, що за місцем реєстрації і фактичного проживання…знаходяться предмети і документи, що підтверджують лобіювання Лазаренком діяльності Єдиних Енергетичних Систем України та особистих інтересів Юлії Тимошенко".

Як відомо, Ізабелла Кириченко була затримана 2 вересня.

Будучи близько 10 років громадянкою США, вона приїхала до України, щоб за дорученням продати квартиру, оформлену на чоловіка, але виявилося, що ця квартира знаходиться під арештом. Сама Кириченко у своєму затриманні підозрює політичні мотиви.

Петро Кириченко у 1990-х роках був бізнес-партнером Лазаренка, який зараз відбуває у США покарання за відмивання грошей. Лазаренко був близьким другом сім'ї Кириченко і хресним батьком його внучки.

Однак, коли у США проходив суд над Лазаренком, Кириченко став основним свідком звинувачення проти екс-прем'єра. Відтоді подружжя Кириченків живе у Сан-Франциско.

12 жовтня цього року Служба безпеки України порушила у відношенні Тимошенко кримінальну справу за покладання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України.

СБУ підкреслює, що підставою для порушення нової справи проти Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, у якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі $405,5 млн.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування