Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шустер - послу ЄС: у нас внутрішньополітична дискусія

П'ятниця, 4 листопада 2011, 21:01

Питання відносин між Україною та Європейським Союзом - внутрішньополітична дискусія.

Про це заявив автор і ведучий програми "Шустер Live" Савік Шустер, у відповідь на лист глави представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшери.

"Сподіваюся, ви погодитеся, що взаємини між Україною та Європейським Союзом (ЄС) ускладнилися через суд над лідером опозиції Юлією Тимошенко і особливо загострилися після обвинувального вироку", - зазначив журналіст.

"Лідери і Парламент ЄС зробили різкі й недвозначні заяви на адресу української влади. Ми ці заяви цитували у нашій програмі. Ми вважаємо, що, перш за все українці, а головне, українські політики повинні визначитися по відношенню до ЄС, а значить це - внутрішньополітична дискусія", - уточнив Шустер.

"Моє питання: "Чи має право ЄС нав'язувати свої правила Україні?"адресований українським політикам - владі і опозиції, і українцям. Якщо судити за підсумками наших двох програм, 14 і 21 жовтня, про які ви згадуєте у своєму листі, українці свій вибір зробили, і цей вибір - європейський. Зараз справа за політиками", - вважає автор програми.

Шустер зазначив, що в п'ятницю стало відомо, що саміт Україна-ЄС відбудеться у понеділок, 19 грудня.

"Безсумнівно, наша програма в п'ятницю, 23 грудня, буде присвячена підсумкам саміту. Ми вже сьогодні запрошуємо вас на цю програму", - додав журналіст.

Як відомо, у п'ятницю Тейшейра попросив телеведучого надати йому можливість представити позицію ЄС у його телешоу.

"Мене здивувало, що позиція Європейського союзу у ваших дискусіях не була представлена ​​відповідним легітимним представником ЄС. Таким чином, у студії не було нікого, хто б міг компетентно пояснити позицію ЄС", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування