Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича кажуть, що "наказ стулити рота" фанам - сфабриковано

П'ятниця, 4 листопада 2011, 22:10

Інформація про те, що Міністерство внутрішніх справ отримало вказівку з адміністрації президента "стулити рота" футбольним фанатам, не відповідає дійсності.

Про це "Українській правді" повідомили в прес-службі президента.

"Хочемо висловити своє здивування публікацією недостовірної та сфабрикованої інформації. Підкреслюємо, що розповсюджена інформація не відповідає дійсності", - зазначили в адміністрації.

В адміністрації Януковича процитували підручник "Журналістська етика", за авторством Іванова і Сердюка, "варто завжди пам’ятати, що мотиви джерела інформації, яке прагне залишитися невідомим, можуть бути різними".

"Можливо, людина побоюється помсти керівництва чи нерозуміння найближчого оточення. Проте вірогідним є й те, що вона хоче безкарно використати журналіста, "зливши" недостовірну або неповну (тобто тенденційну) інформацію", - процитували підручник на Банковій.

Адміністрація звернулася до "експертного середовища з проханням кваліфіковано оцінити, чи має право видання маскувати неперевірену інформацію, подаючи її у повідомленні зі знаком запитання в заголовку".

Як відомо, "Український тиждень", цитуючи працівника Головного слідчого управління МВС на умовах анонімності, повідомив, що МВС отримало вказівку з адміністрації президента "стулити рота" футбольним фанатам.

За його словами, в ході справи про побиття Андрія Саламатова (який зірвав прапор із зображенням Романа Шухевича під час матчу між київським "Динамо" та львівськими "Карпатами") правоохоронцям було наказано вийти на людину, яка запустила в маси речівку "Спасибо жителям Донбасса...".

"Нам зателефонували з адміністрації президента після того, як відповідний ролик почав гуляти в інтернеті. Доволі різко дали зрозуміти, що "або ми цих говнюків прижучимо", або, мовляв, багатьом доведеться шукати нову роботу", - розповів працівник МВС.

"Власне, ми фанатами займаємося давно, у кожному великому місті створені відповідні бази. Але тепер нам дали чітку команду: вони мають стулити рота", - стверджує співрозмовник видання.

Як відомо, інцидент з Саламатовим стався під час матчу "Динамо" - "Карпати" 7 серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування