Москаль звинувачує міліцію в пограбуванні ювелірного салону в Києві

Субота, 5 листопада 2011, 10:25

Народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль заявляє про пограбування співробітниками міліції ювелірного салону в Києві.

За інформацією Москаля, яку наводить прес-служба "Народної самооборони", 30 жовтня на Троєщині по вул.Радунська, 5-А троє невідомих у чорному одязі та масках здійснили пограбування ювелірного салону.

Злочинці побили охоронця, примусили жінку-продавця віддати ювелірні вироби, після чого втекли на автомобілі "Жигулі".

"Від працівників МВС України мені стало відомо, що злочин скоїли троє працівників міліції, які служать у полку патрульно-постової служби Головного управління МВС України в Києві", – заявив Москаль.

"Після розкриття злочину вони були звільнені з органів внутрішніх справ заднім числом, начебто за власним бажанням. Таке звільнення вважається службовим злочином", - підкреслив він.

Крім того, за інформацією депутата, звільнених працівників міліції "переховують, боячись оприлюднення подробиць їх злочинної діяльності з усіма подальшими наслідками".

Водночас прес-служба зазначає, що в оперативній інформації, яка надається міністерством внутрішніх справ Верховній Раді, за період 30, 31 жовтня та 1 листопада в розділі "Найбільш резонансні нерозкриті злочини" інформація про пограбування ювелірного салону відсутня. Не опубліковано її й на офіційному сайті МВС України.

Для перевірки даних фактів та прийняття щодо них відповідних заходів реагування Москалем направлено звернення до Генпрокуратури.

Водночас у відділі зв’язків з громадськістю київської міліції УНІАН повідомили, що в Києві затримано двох колишніх працівників міліції, які 30 жовтня пограбували ювелірний магазин на Троєщині.

"Заява депутата (Москаля) про те, що їх звільнили заднім числом, не відповідає дійсності - будь-яка перевірка підтвердить, що вони були звільнені ще місяць тому за власним бажанням. Від них із задоволенням позбулися через те, що вони прогулювали роботу, грубо порушували дисципліну", - зазначили у міліції.

Водночас у столичному главку зауважили, що разом із екс-міліціонерами було затримано п’ятьох їхніх знайомих, які обгрунтовано підозрюються у скоєнні як мінімум шести аналогічних пограбувань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування