Водій Могильова має доступ до секретної інформації – свідок Луценка

Понеділок, 7 листопада 2011, 10:53

Водії міністрів внутрішніх справ, які при прийомі на роботу були оформлені до департаменту оперативно-розшукового відділу МВС, значаться там і зараз.

Про це в ході судового засідання у справі екс-міністра Юрія Луценка повідомив свідок, начальник автогосподарства МВС Василь Орбань, повідомляє "Gazeta.ua".

Орбань наголосив, що водій Луценка не міг повноцінно виконувати свої функції, не маючи доступу до об'єктів державної таємниці. Свідок повідомив, що на машині екс-міністра внутрішніх справ СБУ встановила спеціальні технічні засоби.

Прокурор Дмитро Лобань перепитав, чи міг Приступлюк ними користуватися, на що той відповів, що йому це невідомо.

"Спитайте ще чи він "грачував", - вигукнула дружина Луценка Ірина.

Водночас, як повідомляє прес-служба "Народної самооборони", Ірина Луценко поцікавилася у свідка, чи обладнані автомобілі нинішнього міністра МВС спецзасобами.

Свідок відповів, що обладнані.

"Чи мають водії міністра Могильова доступ до секретної інформації?", - запитала дружина підсудного.

"Так, водії нинішнього міністра мають доступ до секретної інформації", - відповів свідок.

На запитання, чи мають такий доступ (пересічні) водії автогосподарства, Орбань зазначив, що не мають.

Орбань також розповів, що на 400 автомобілів автогосподарства МВС було 200 водіїв. Він зазначив, що згідно з наказом міністра Білоконя, який діє й сьогодні, дозволялося у випадку відсутності штатних водіїв, закріплювати за автомобілями офіцерів МВС.

"Тому закріплення Приступлюка за машиною не викликало жодних протиріч", - додав він, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами Орбаня, Приступлюк пройшов усі необхідні процедури – заліки, інструктаж, медичний огляд, і тільки після цього почав виконувати обов'язки водія.

"Не він один був офіцером, закріпленим за автомобілем. Увесь час десь 150-200 офіцерів оперативних підрозділів були закріплені за автомобілями", - сказав він.

Орбань розповів, що за час роботи спілкувався з Приступлюком не дуже багато, проблем у роботі не виникало, усю документацію Приступлюк вів належним чином.

Після технічної перерви на 5 хвилин суд розпочав допит 34-го свідка – заступника начальника з експлуатації автогосподарства МВС Володимира Бруханського, який працює на цій посаді з 2006 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...