Американський суд відхилив ще один позов проти Тимошенко

Понеділок, 7 листопада 2011, 10:08

Американський суд відкинув позов держпідприємства "Укрвакцина" з приводу ліків, які закуповувалися урядом Юлії Тимошенко у 2009 році.

Про це пише KyivPost.

Окружний суд штату Орегон відмовився розглядати позов "Укрвакцини", яке відповідає за закупівлю і зберігання ліків для міністерства охорони здоров'я, до фірми "Інтерфарм", яка підозрюється у штучному завищенні цін на вакцини для українських споживачів.

Суддя Енн Айкен 30 жовтня відхилила розгляд даного позову через те, що ця справа не підпадає під юрисдикцію даного суду і позивач не довів жодних значних та тривалих зв’язків відповідача зі Сполученими Штатами.

За словами судді, суперечка у цій справі відбувається між двома українськими компаніями, і більшість документів та свідків у цій справі перебувають за межами США.

 

Американські адвокати "Укрвакцини" не відповіли не запит KyivPost. Так само не вдалось уточнити думку щодо такого рішення суду і наступні дії "Укрвакцини" у її керівництва в Києві.

Дана справа почалася з поданого у 2010 році звіту про перевірку діяльності уряду Тимошенко, який було підготовлено американською компанією Trout Cacheris.

У даному звіті йдеться про начебто зловживання на сотні мільйонів доларів урядом Тимошенко.

17 вересня 2010 року Trout Cacheris від імені компанії "Укрвакцина" подала до Окружного суду штату Орегон позов проти американської компанії Olden Group і української компанії "Інтерфарм", звинувачуючи обох в укладанні між собою фіктивних контрактів, аби подавати фальшиві митні декларації, що спотворювали ціни, сплачені за вакцини.

Таким чином, загалом американський суд задовольнив лише позов проти Olden Group, але не проти "Інтерфарм".

Відповідно до позовної заяви "Укравакцини", французький виробник вакцин Sanofi збував свою продукцію фірмі Olden Group, яка зареєстрована в американському штаті Орегон.

У свою чергу, Olden Group перепродавала вакцини українській компанії "Інтерфарм", яка уже перепродавала їх "Укрвакцині".

У позовній заяві також зазначалося, що отримані від цих транзакцій кошти "Інтерфарм" начебто відмивав через банківські рахунки у США та Латвії.

Як відомо, раніше суд у Нью-Йорку відкинув позов американської компанії Universal Trading&Investment Co. (UTICo) до екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Американська компанія UTICo у липні подала позов проти Тимошенко, вимагаючи від неї виплати боргів компанії "Єдині енергетичні системи України" на суму $18,3 млн.

У БЮТ заперечували причетність до боргів ЄЕСУ, заявляючи, що цю компанія співпрацює з Генпрокуратурою України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News