Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канал Ахметова дав найбільше слова опозиції

Понеділок, 7 листопада 2011, 15:05

У жовтні більше двох третин часу, відведеного на висвітлення політичних подій у новинних випусках українських телеканалів, було присвячено владі.

Про це свідчить дослідження, яке здійснила Академія української преси за участю вчених Інституту соціології НАН України в межах проекту "Моніторинг діяльності провідних телеканалів стосовно дотримання стандартів у новинних програмах".

На всіх каналах розподіл уваги й синхрону (прямої мови) в новинах зафіксовано на користь представників влади. Найменш збалансований розподіл уваги та синхрону на "Першому національному". У вересні та жовтні частка синхрону опозиції найбільшою є на ТРК "Україна".

У цілому в жовтні 69% синхрону належить представникам влади, 24% – опозиції, 7% – іншим політикам (у вересні відповідно 76%, 14% і 10%).

Найбільша частка синхрону у представників опозиції на ТРК "Україна" (41%) та "Новому каналі" (32%).

За словами фахівців, у політичних новинах з України тільки кожне п’яте повідомлення на "Першому національному" містить погляди політичних опонентів, а, наприклад, на "Новому каналі" – два з трьох.

Як зауважили експерти, провідні канали тепер значно менше цікавляться новинами з політичного поля, натомість значно більше стало новин кримінальних, повідомлень про лиха та катастрофи.

У середньому три чверті новин 2011 року стосуються України й тільки кожне п’яте повідомлення політичне.

Найменше політичних новин на "1+1", найбільше – на "ICTV", а новин, не пов’язаних із Україною, найбільше на "Інтері", "СТБ", "Першому національному".

Дослідження проведене за підтримки програми "Засоби масової інформації" Міжнародного фонду "Відродження".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування