Литвин відклав підписання закону, що урізає квоти українських виконавців

Вівторок, 8 листопада 2011, 16:59

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин відклав підписання закону щодо квот на вітчизняний продукт у теле- і радіоефірі до усунення неузгодженостей в тексті документу.

Про це повідомляє прес-служба спікера у вівторок.

Литвин підтримав пропозиції Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради щодо необхідності усунення неузгодженостей у прийнятому Законі України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення".

Він направив текст закону, підготовленого для підпису керівнику парламенту, до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації.

Литвин, відповідно до статті 131 Регламенту Верховної Ради, доручив Комітету підготувати та внести на розгляд парламенту пропозиції щодо усунення неузгодженостей в документі.

Зокрема, неузгодженості необхідно усунути "в частині долі продукту в ефірі теле- та радіоорганізацій, а також в частині використання термінів "національний аудіовізуальний продукт" та "програми українського виробництва".

Як відомо, 3 листопада Верховна Рада скасувала квоти на українську музику в музичних програмах та зменшила квоти на національний аудіовізуальний продукт з 50% до 25%.

"Тобто тепер в музичних програмах може взагалі не бути українських виконавців, а там може бути 100% наприклад російський продукт", - пояснив Українській правді Андрій Шевченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News