Адвокат Ландіка запевняє, що відео з бійкою фальсифікували

Вівторок, 8 листопада 2011, 21:30

Відеозапис з ресторану "Баккара", на якому Роман Ландік б'є Марію Коршунову, "сфальсифіковано і вилучено з порушеннями".

Про це на прес-конференції заявила адвокат Ландіка Наталія Суслікова, передає "Остров".

"У цій справі вже багато нестиковок. Незрозуміло яким чином у ЗМІ потрапили матеріали слідства - відео. Відеозапис з ресторану було вилучено з порушеннями. Через цей відеозапис в суспільстві сформувалося неправильне думка - чоловік б'є жінку", - зазначила вона.

"Але, якщо дівчина може завдати людині тілесні ушкодження, а саме - бере графин і б'є цим графином людині по голові, то чи може вона розраховувати у відповідь, що ця людина, будучи чоловіком, має зняти капелюх і вклонитися?", - уточнила Суслікова.

"У світлі сучасної гендерної політики вважається, що чоловік і жінка рівні. Вони рівні не лише в своїх правах, але і в обов'язках. Якщо ти б'єш людину, застосовуєш до нього насильство, то ти повинен бути готовий, що твої дії, як мінімум, будуть припиняти", - додала адвокат.

"Ми наполягаємо на тому, що дії Романа Ландіка були необхідною обороною і носили подальший попереджувальний характер. Він мав за законом, як і будь-який громадянин, право припинити насильницькі дії щодо себе. Що він і зробив", - заявила захисник Ландіка.

"Якби в цьому стані необхідної оборони він би це право перевищив, то і в такому випадку перевищення необхідної оборони може розглядатися тільки у випадку вбивства. Тоді його дії носили б кримінально переслідуваний характер", - сказала адвокат.

Захист Ландіка вважає, що "відеозапис був вилучений з порушеннями і його було сфальсифіковано".

"Ми наполягаємо на тому, що в діях Романа немає складу злочину. Чи було відео сфальсифіковано? На це питання експертиза не відповіла", - сказала адвокат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування