Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В опозиції кажуть, що Кабмін хитрістю збільшить поле для приватизації

Середа, 9 листопада 2011, 10:58

Кабмін намагається розширити перелік об’єктів, що підлягають приватизації, заявляє депутат від "БЮТ-Батьківщини" Олександр Бондар.

Минулого тижня парламент відхилив проект закону "Про державну програму приватизації", але уряд не полишає спроб забрати рештки держмайна, заявив він Радіо "Свобода".

"Вони, скоріш за все, будуть змінювати там деякі об’єкти і назвуть закон по-іншому, бо вони не мають права двічі за одну сесію подавати один і той самий проект закону", - сказав Бондар, який є заступником голови спеціальної контрольної комісії з питань приватизації у ВР.

"Вони (члени Кабміну) обійдуть законодавство, змінивши назву", - вважає він.

"Там дуже велика кількість об’єктів виводилася на приватизацію, щоб роздати своїм решту майна. Там виводиться і космічна, і авіаційна галузь, і спиртова, і лікеро-горілчана, і виноробна. Там майже все виводиться у приватизацію. Такі кардинальні зміни вносити у перелік, коли усі конкурси з одним учасником, ми не можемо", - заявив Бондар.

Окрім того, зі списку заборонених до приватизації об'єктів пропонувалося виключити об’єкти портової інфраструктури, метрополітен і теплоелектроцентралі, додав опозиціонер.

У свою чергу, заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що уряду не вистачає ресурсів для ефективного управління державним майном, зокрема коштів.

На його думку, щойно буде скорочено список об’єктів, приватизація яких заборонена, одразу знайдуться інвестори, які забезпечать розвиток української промисловості.

"Ми повинні сьогодні розглядати приватизацію як лікування. У нас дуже багато хворих підприємств. Хронічно хворих, які на межі банкрутства", - сказав Чечетов.

"Ліками для підприємства є грошовий ресурс. Чи є такі ліки у держави? Немає! Держава, коли бачить, що коштів немає, повинна просто відпустити підприємство на волю і дати можливість інвестору зайти на це підприємство, вкласти кошти яких не вистачало й забезпечити стратегічну перспективу розвитку підприємства", - заявив він.  

Тим часом, триває підготовка до приватизації облгазів, нагадує радіо.

До 11 листопада "Нафтогаз" має передати Фонду держмайна для подальшої приватизації пакети акцій 48 регіональних газопостачальних компаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування