У Запоріжжі збирають підписи за знесення Сталіна

Середа, 9 листопада 2011, 16:54

Громадські організації розпочали збір підписів за демонтаж пам’ятника Йосипу Сталіну у Запоріжжі.

Ініціатива "Оновлення країни" та "Тризуб" імені Степана Бандери ініціювали збір підписів під зверненням до міського голови міста Запоріжжя.

"Ми вважаємо, що міський голова має відреагувати на провокацію комуністів, адже пам’ятник людині, на руках якої кров мільйонів, негативно впливатиме не тільки на імідж Запоріжжя але й України в цілому" - заявив координатор Громадської ініціативи "Оновлення країни" у Запоріжжі Дмитро Харьков.

За словами Харькова, петиція покаже, як ставляться українці до факту встановлення нового пам’ятника Сталіну, чи хочуть вони, щоб запорізьку землю асоціювали із відродженням неосталінізму.

"Дев’ятеро молодих людей катували через те, що вони не захотіли, щоб на їхній землі стояв пам’ятник вбивці. Це сталося через бездіяльність місцевої влади, яка мала б сама прибрати незаконний об’єкт. Сподіваємось, що цього разу міський голова підтримає ініціативу громадськості", - зауважив запорізький студент Едуард Андрющенко.

Нагадаємо, торік після встановлення пам’ятника Сталіну "тризубівці" відрізали йому голову.

Пізніше погруддя відновили, однак 31 грудня 2010 року невідомими особами цей пам'ятник було підірвано.

Як відомо, в понеділок Запорізьким обласним комітетом Комуністичної партії України був відновлений пам’ятник колишньому керівникові СРСР біля будівлі Компартії.

У вівторок встановлення пам’ятнику було оскаржене в Орджонікідзевському районному суді Запоріжжя.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування