Яценюк: судді побоялися підвищити пенсії 10 мільйонам українців

Середа, 9 листопада 2011, 17:05

Суд відмовився визнати протиправними дії Верховної Ради з вилучення із закону про реформування пенсійної системи положення про підвищення пенсій 10 мільйонам українців.

Вищий адміністративний Суд відмовив у задоволенні відповідного позову лідера "Фронту Змін" Арсенія Яценюка, повідомляє прес-служба партії.

Суд протягом трьох засідань поспіль з’ясовував обставини справи по суті.

Суд мотивував свою відмову "тим, що розгляд таких питань не входить до його компетенції".

При цьому в тексті цього рішення немає жодного слова про докази, які досліджувалися протягом кількох судових засідань.

Яценюк запевняє, що суду було надано неспростовні докази порушення закону і Конституції Верховною Радою при переголосуванні закону з реформування пенсійної системи.

"З юридичної точки зору наша позиція була бездоганна. Жодного доказу того, що дії Верховної Ради були правомірні, відповідач не надав", - підкреслив він.

"Я розумію, чому суд прийняв таке рішення - судді Вищого адміністративного суду України проходять процедуру затвердження в стінах Верховної Ради. Їм страшно (приймати рішення проти ВР)", - вважає Яценюк.

Політик вважає, що з процесуального законодавства треба вилучити фразу "Ваша честь": "Це сьогодні не є обов’язковим при зверненні до сьогоднішнього українського суду".

Він нагадав, що два місяці тому народні депутати від опозиції звернулися до Конституційного суду про визнання неконституційним закону про реформування пенсійної системи: "Пройшло два місяці, але Конституційний суд так і не відкрив провадження і не призначив дату суду".

Яценюк заявив, що невідкладно направить листа до КС з вимогою негайно призначити дату розгляду справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування