Прокуратура каже, що Луценко не має права вимагати свідків

Середа, 9 листопада 2011, 18:20

Порядок виклику свідків встановлюється судом.

Про це заявив прокурор Євген Зінченко, коментуючи заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо виклику свідків.

Зінченко наголосив, що "покази свідків Пантелишина і Юхименка співпадають з тими показами, які вони давали на досудовому слідстві".

"Ті, що були покладені в основу обвинувачення, яке пред’явлене за вказаними епізодами Луценку", - цитує прокурора прес-служба Генпрокуратури.

На запитання журналістів про клопотання сторони захисту, що стосується порядку виклику свідків, Зінченко відповів наступне: "Порядок дослідження доказів визначений на минулих судових засіданнях".

"Спочатку допитуються потерпілі, викликаються свідки, досліджуються матеріали справи і потім буде проведено допит самих підсудних, і відповідно, додаткові якісь клопотання про виклик і допит тих чи інших свідків", - зазначив він.

"Порядок виклику тих чи інших свідків встановлюється судом. Суд зазначав, що буде викликати свідків так, як вважає за потрібне. Вимога, яку ставить сторона захисту - застосовувати привід тих чи інших свідків, це є формою спроби тиску на суд", - додав Зінченко.

Як відомо, у середу захист Луценка вніс клопотання про виклик до суду тих свідків, які не з'явились на допит, в порядку черговості.

"Я маю право викликати свідків обвинувачення, щоб хоч хтось мене звинуватив. Дайте тих свідків, яких вони ж (сторона обвинувачення) і визначили", - зазначив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування