Янукович одобрив зміни держбюджету

Середа, 9 листопада 2011, 19:21

Президент Віктор Янукович підписав зміни до Держбюджету на 2011 рік щодо фінансового забезпечення заходів з підвищення ядерної безпеки.

Про це повідомляє прес-служба президента у середу.

Радник президента - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук заявив, що реалізація цього закону сприятиме підвищенню рівня ядерної та радіаційної безпеки України з урахуванням досвіду аварії на АЕС "Фукусіма-1".

Крім того, зміни до держбюджету дозволять розробити та реалізувати дієві заходи щодо убезпечення населення України від ризику виникнення техногенних катастроф.

Гончарук зазначив, що березневі події на японській АЕС "Фукусіма-1" поставили перед світовою спільнотою нові завдання: необхідність детального аналізу причин аварії та вивчення її уроків, розробка та реалізація заходів щодо попередження таких катастроф та, в разі виникнення, мінімізації їх негативного впливу на населення та навколишнє середовище.

Радник президента підкреслив, що з метою забезпечення фінансування перегляду норм і правил ядерної безпеки законом попередньо передбачені Держбюджетом видатки за програмою "Прикладні дослідження у сфері ядерного регулювання" в сумі 812 тисяч гривень будуть збільшені на 600 тисяч гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування