Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: мої структури не є об’єктами тиску

Середа, 9 листопада 2011, 21:36

Глава Ради Нацбанку України Петро Порошенко не збирається продавати "5 канал".

Про це власник телеканалу заявив в ефірі ТВі.

"5 канал - це єдина українська структура, яка має абсолютно прозору структуру власності. Яка зареєстрована за юридичною особою - інвестиційним фондом, - який на 100% належить мені", - зазначив він.

"Єдині зміни, які відбулися: доля цієї юридичної особи, яка належить мені, збільшена до 100%", - уточнив політик.

"Я не виключаю, що події, які можуть відбуватися, заставлять мене перереєструвати це на нерезидентську позицію, для того, щоб мати можливість захисту в міжнародних судах", - заявив Порошенко.

"Але при цьому структура власності і цього міжнародного ресурсу має бути абсолютно прозорою, і належати мені", - сказав він.

Глава Ради НБУ зазначив, що йому "також відомі випадки, коли в позазаконний спосіб людей позбавляли власності".

"Я можу підтвердити, що структури, до яких я маю відношення, якими володію, управляю, і в яких я працюю, сьогодні не є об’єктами якогось окремого вибіркового політичного або економічного тиску. Ані з метою вплинути на мою політичну позицію, ані з метою забрати власність", - уточнив політик.

При цьому Порошенко відзначив, що в цілому в країні "корупційний, адміністративний, податковий, надзвичайно жорсткий, в тому числі і кримінальний, тиск на бізнес набагато збільшився".

"В першу чергу з боку організованої структури влади. Сьогодні дуже чітка координація дій правоохоронних органів, наглядових органів, прокуратури і т.д., контролюючих органів", - заявив підприємець.

"Корупційні вилучення з економіки збільшилися в рази. Сьогодні будь-яка перевірка не обходиться без стягування хабара", - додав він.

"Збагачуються представники влади. Всі без виключення. Сьогодні люди ідуть у владу, щоб заробляти", - підсумував Порошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування